Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 Α) Είμαστε μια ομάδα παραγωγών  με κοινό  όραμα να παράγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υψηλών προδιαγραφών , ακόμα και για φαρμακευτική χρήση. 

 Με το να λειτουργούμε ομαδικά , κάνουμε τις εργασίες σε σωστό χρόνο , γιατί αλλιώς είναι να δουλεύεις μόνος σου με εποχιακούς εργάτες που είναι δυσεύρετοι  και αλλιώς με μια ομάδα επτά ατόμων  με τον ίδιο ζήλο και σκοπό.

 

 Β) Ενώσαμε τις γνώσεις μας και τις καλλιέργειές μας , ώστε το ελαιόλαδό μας να υπερέχει σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα.

 Διαφορετικό εκτόπισμα έχεις αν παράγεις και διαχειρίζεσαι  3- 5 τόνους  ελαιόλαδο  ετησίως και άλλη αντιμετώπιση αν  παράγεις και διαχειρίζεσαι 30 - 40 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου.  

 

 Γ) Κάνουμε ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειας  χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον  , αλλά και το ελαιόλαδό  μας , αποφεύγοντας συνειδητά την χρήση χημικών  φυτοφαρμάκων και επεμβαίνοντας  μόνο με σκευάσματα που επιτρέπονται στην βιολογική γεωργία , χωρίς να είμαστε ενταγμένοι  στην  βιολογική  καλλιέργεια. Δεν καίμε τα υπολείμματα του αγρού (κλαριά) και καταπολεμάμε τα χόρτα με μηχανικά μέσα και όχι χημικά.  

 Ο τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούμε είναι πολύ ακριβός σε εργατοώρες και πάρα πολύ δύσκολος . Με την ομαδικότητα όμως έχουμε καταφέρει με πάρα πολύ προσωπική εργασία η καλλιέργειά  μας να είναι αμιγώς βιολογική και το κόστος της οικονομικότερο από την συμβατική . 

 

  Δ) Επενδύουμε σε σύγχρονο  μηχανολογικό εξοπλισμό , ώστε η συγκομιδή και η καλλιέργεια να γίνεται σε σωστό  χρόνο για ένα τέλειο προϊόν.  Ως ομάδα  κατασκευάζουμε και χειριζόμαστε μόνοι τα μηχανήματά μας έχοντας την γνώση και την εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενό  μας . Το κόστος απόκτησης  των μηχανημάτων είναι αρκετά υψηλό , κάνοντας  μελλοντική απόσβεση  , εφόσον δεν χρησιμοποιούμε εποχιακούς εργάτες. Το εργατικό προσωπικό είναι τα μέλη της ομάδας μας  , εκπαιδευμένοι χειριστές μηχανημάτων έργου.       

 

  Ε) Η μεταφορά και η άλεση του καρπού γίνεται αυθημερόν σε πιστοποιημένο σύγχρονο εργοστάσιο και η αποθήκευση του ελαιολάδου σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Με τα μέσα που διαθέτουμε ως ομάδα έχουμε καταφέρει ο χρόνος που μεσολαβεί από τη συλλογή του καρπού μέχρι να βγει το ελαιόλαδο  να είναι 8 - 10 ώρες . Βασικός παράγοντας  που καθορίζει την οξύτητα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , όταν στο παρελθόν  ο μέσος όρος παραμονής του καρπού στα τσουβάλια ήταν 24 - 72 ώρες. 

 

  Όραμά μας είναι να πάμε ένα βήμα παρακάτω την καλλιέργεια ελιάς και την παραγωγή έξτρα παρθένου  ελαιολάδου , ώστε αυτό που κάνουμε να είναι βιώσιμο με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Δεν ενστερνιζόμαστε  την άποψη ότι ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να είναι απρόσιτο από τον μέσο απλό καταναλωτή , γιατί το ελαιόλαδο δεν είναι είδος πολυτελείας , αλλά πρώτης ανάγκης. Καθήκον μας είναι να σεβόμαστε τον καταναλωτή και να μην τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του κέρδους.